Santa Perpètua de Mogoda

El PSC reclama a la Generalitat que pagui el "deute ciutadà" que té amb Santa Perpètua

  • PSC Santa Perpètua
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de Santa Perpètua ha presentat una moció per reclamar al Govern de la Generalitat que estableixi un calendari immediat de pagament del "deute ciutadà" que té amb el municipi i que, en el cas de les escoles bressol arriba als 2.274.314,29 euros.

Imatge d'una escola bressol
Imatge d'una escola bressol

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya de Santa Perpètua ha presentat una moció per reclamar al Govern de la Generalitat que estableixi un calendari immediat de pagament del "deute ciutadà" que té amb el municipi i que, en el cas de les escoles bressol, per exemple, arriba als 2.274.314,29 euros.

Aquesta moció ha estat aprovada por tots els grups municipals a excepció d'ERC, que sembla que no té cap interès en què el govern català pagui aquest deute amb la ciutadania perpetuenca i al que està obligat per sentència judicial.

Des del PSC volem aprofitar que ja s'ha format el nou govern català per reclamar el pagament de tots els endarreriments que la Generalitat acumula en aspectes socials com l'educació, la sanitat o els serveis socials.

En aquest sentit, la moció reclama que "es reverteixin les retallades en sanitat i els seus serveis de primària pendents al nostre municipi" i insta al govern català a "crear un Fons Català extraordinari per a la reconstrucció social i econòmica perquè contempli com a mínim 300 milions d'euros per als ajuntaments, per tal de dotar-los de més capacitat financera per poder assolir una recuperació més justa de l'actual crisi sanitària, econòmica i social".

A més, també demana l'increment dels "recursos addicionals per a un nou Fons de Cooperació Local destinat als ajuntaments i altres ens locals perquè l'actual no respon a les urgències que viuen els municipis per fer front a més capacitat de gestió i recursos pels ajuntaments".

La moció, a més, reclama a la Generalitat l'impuls de la construcció de noves promocions d'habitatge públic, la dotació econòmica de la Llei de Barris, la creació d'un mecanisme de co-governança per a la gestió i repartiment dels fons de recuperació europeus Next Generation, el retorn dels fons FEDER que es van retirar als ajuntaments i la petició d'elaboració de la Llei de Governs i Finançament Local de Catalunya, tal i como es mandata a l'Estatut d'Autonomia.

El futur d'Europa al món local

D'altra banda, el PSC també ha presentat una moció per tal que l'Ajuntament de Santa Perpètua participi a la "Conferència sobre el Futur d'Europa per tal de tractar els desafiaments socials més urgents -des de la sostenibilitat als reptes de la despoblació, des de la intel·ligència artificial a la transició climàtica, des de la cultura europea al futur de la globalització des d'una perspectiva local- revelats per la pandèmia des d'un enfocament transparent i inclusiu, per tal d'aconseguir un efecte multiplicador dels esforços per a la reconstrucció". Amb aquesta proposta, el PSC té per objectiu que Santa Perpètua tingui veu pròpia dins la Conferència sobre el Futur d'Europa, que es va inaugurar el passat 9 de maig a Estrasburg, i que va subscriure el compromís pel qual es demana al món local i regional el foment de diàlegs amb la ciutadania per contribuir de forma activa a la Conferència.

Paraules clau: